ورود و عضویت
0

سبد خرید شما خالی است

مازو و خواص آن

خضرپور
17 فروردین 1400
مازو

مازو (ویکی پدیا) میوه ی کروی شکلی است که بر روی تنه درختان به ویژه درخت بلوط  بوجود می آید این فراورده از تخم گذاری نوعی حشره ایجاد می شود. در طب سنتی استفاده از مازو و فراورده های آن برای درمان بیماری های مختلفی استفاده می کنند. در این نوشته می خواهیم به معرفی مازو، انواع آن، بهترین نوع مازو و خواص مازو و روغن آن بپردازیم.

 مازو چیست؟

مازو یک محصول گیاهی کروی شکل است که برای درمان بسیاری از بیماری ها از آن استفاده می شود. یا به عبارتی دیگر به میوه ی درخت بلوط مازو گفته می شود. از این فرآورده طبیعی در بسیاری از صنایع و طب سنتی استفاده می کنند و کاربرد های زیادی در زمینه ی سلامتی دارد.

گیاه مازو در مناطق خوش آب و هوا رشد می کند و در کشور ما در شهرهای در لرستان ، کردستان،  کرمانشاه و سردشت به وفور یافت می شود.

مازو توسط حشره ای که به مگس مازو معروف است تولید می شود. این حشره  تخمک گذاری خود را روی شاخه های تازه درخت مازو که نوعی بلوط است انجام می دهد. و نوزاد این حشره با سوراخ کردن مازو از آن خارج می شود. پس رنگ مازو نشان دهنده ی وجود حشره داخل آن می باشد. یعنی زمانی که حشره در داخل مازو است رنگ آن سبز است اما با پرواز حشره مازو زرد رنگ و سبک می شود.

انواع مازو:

میوه ی درخت بلوط در دو نوع مختلف یافت می شود و بهترین نوع آن کال، سبز رنگ، سنگین و دارای سختی زیادی است.

مازو سبز: این نوع مازو دارای رنگ سبز، بدون سوراخ ، کوچک و دندانه دار است. مازو سبز با نام های منجاکانی و مجوپال نیز شناخته می شود. که به عنوان بهترین نوع مازو نیز معروف است.

مازو زرد: این فرم از مازو زرد رنگ، سبک وزن، صاف و سوراخ دار است.

مازو زرد

مازو زرد

مواد تشکیل دهنده ی مازو:

آمیدون، اسید گالیک، اسید الاژیک و تانن مواد اصلی تشکیل دهنده مازو هستند.

 فراورده های گیاه مازو به چند صورت یافت می شوند؟

فراورده های گیاه مازو به صورت دانه مازو، ژل مازو، پودر مازو، شیاف مازو و روغن در بازار موجود هستند. از ژل و پودر مازو می توانید به عنوان خوشبو کننده و عطر استفاده کنید. همچنین این فراورده ی گیاهی در صنایع جوهر سازی، چرم و رنگرزی مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن مازو چیست؟

روغن مازو جزو بهترین و کارآمدترین روغن های گیاهی می باشد که از دانه های مازو تهیه می شود. نام دیگر روغن مازو، روغن گل گاو و یا عفص می باشد که نوع مرسوم تر آن همان مازو می باشد.

خواص مازو:

دانه‏ هاى مازو به بزرگى فندق هستند و در کشور ما معمولا به شکل تیله‌ ای با برجستگی‌های فاصله‌ دار روی گیاه مازو یافت می‌شوند، که دارای خواص بیشماری هستند. از جمله خواص مازو:

  1. آنتی اکسیدان
  2. ضد التهاب
  3. انعقاد خون
  4. درمان زخم معده
  5. درمان اسهال ( قبض کننده)
  6. ضد ویروس
  7. تسکین درد
  8. روشن شدن پوست
  9. ضد زهر
  10. درمان گشادی واژن
  11. درمان سرما خوردگی نوزادان
  12. درمان بواسیر
  13. پروستات
  14. درمان جوش
  15. داروی زخم دهان
  16. رفع عفونت پا
  17. تقویت کننده دندان و لثه
  18. درمان بوی بد دهان
  19. درمان سوختگی
  20. ضد التهاب و خارش
  21. دارای خواص آنتی باکتریال

تقویت لثه و رفع بوی بد دهان:

برای تقویت لثه و از بین بردن بوی بد دهان شما می توانید پودر مازو را به همراه سرکه در دهان غلغله کنید. همچنین می توانید چند قطره از روغن مازو را به همراه ۱ قاشق چایخوری سرکه مخلوط نمایید، سپس این ترکیب را مزمزه کنید.

درمان گشادی واژن:

همه ی زنان با افزایش سن و زایمان بویژه زایمان طبیعی دچار گشادی واژن می شوند و از این بابت بسیار ناراحت هستند و حتی ممکن است برای درمان مجبور به پرداخت هزینه های بالایی شوند. یکی از مهمترین خواص مازو استفاده از آن برای سفت شدن واژن است. برای این کار می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

روش اول: استفاده از روغن مازو، برای این کار کافیست روزی یکبار تکه ای پنبه را به ۳ الی ۴ قطره از روغن مازو آغشته نمایید، سپس واژن خود را به وسیله آن ماساژ دهید.

روش دوم: مازو و زاج سپید، و سعد، و عصاره شیرین‏ بیان از هرکدام یک قاشق را پودر کرده و هر بار به اندازه یک نخود از پودر ترکیبات را در کمی گازاستریل ریخته و آنرا با نخ بسته و در واژن بگذارید.

روش سوم: دانه های مازو را در آب بجوشانید و چندین روز هر بار یک ساعت درون آن بنشیند.

برای اطلاعات بیشتر مقاله طریقه استفاده از گیاه مازو برای تنگی واژن را مطالعه کنید.

خار پاشنه:

اگر از درد پاشنه ی پا رنج می برید و روش های بسیاری را امتحان کرده اید و نتیجه ای نگرفته اید، پودر مازو می تواند بسیار کمک کننده باشد و باعث بهبودی شما شود. برای این کار پودر مازو را به پاشنه پا بزنید و آن را با پارچه ای ببندید. همچنین می توانید چند قطره از روغن مازو را روی محل خار پاشنه بچکانید و آن را ماساژ دهید.

درمان عفونت ها:

همه ی زنان به دلیل شرایط و شکل خاص اندام تناسلی خود در معرض ابتلا به انواع عفونت ها بویژه عفونت واژن و رحم هستند، که برای پیشگیری از بروز چنین عفونت هایی می توانند از جوشانده مازو، روغن مازو و یا پودر آن استفاده کنند.

 انعقاد خون:

برای جلوگیری از خون ریزی و انعقاد خون ما پودر مازو را به شما پیشنهاد می کنیم. برای اثر بخش بودن، باید پودر مازو را با نمک مخلوط کنید و برای انعقاد و همچنین بهبود زخم های خود از آن استفاده کنید. اگر پودر مازو در دسترس نبود می توانید از روغن آن که عملکردی مشابه دارد استفاده کنید برای این کار کافیست چند قطره از روغن مازو را روی محل خونریزی بریزید، پس از مدت کوتاهی خونریزی قطع می شود .

درمان زخم روده:

برای درمان اسهال یا زخم روده ، پودر مازو را در مقداری آب حل کنید. البته می توانید پودر آن را با غذای خود نیز ترکیب کنید، یا چند قطره از روغن مازو را به همراه ۱ لیوان آب ولرم میل نمایید .

درمان زخم معده:

 می توانید از مازو برای درمان زخم معده در نوزادان و بزرگسالان استفاده کنید.

درمان پروستات:

درصد بالایی از مردان ازمشکلات پروستات رنج می برند و حتی بعضی اوقات برای درمان باید زیر تیغ جراحی بروند، اما مصرف مازو بهترین انتخاب برای جلوگیری و درمان مشکلات پروستات است.

عفونت پا:

برای درمان عفونت پا کافی است روغن گیاه مازو را با مقداری حنا ترکیب کنید.

تقویت کننده موی سر:

کافیست چند قطره از این روغن را روی کف سر خود بچکانید و ماساژ دهید. پس از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه موهای خودرا شستشو نمایید.

رنگ کردن مو:

از مازو در تولید لوازم آرایشی استفاده می کنند. شما هم برای رنگ آمیزی موی سر خود می توانید از مازو استفاده کنید. فقط کافیست، پودر آن را با مقداری آب مخلوط کرده و روی سر خود بمالید.

رفع سفیدی مو:

برای این کار باید چند قطره از روغن مازو را قبل از خواب روی کف سر خود بچکانید و ماساژ دهید. سپس صبح روز بعد موهای خود را بشوئید.

درمان کننده اسهال:

کافیست چند قطره از روغن مازو را به همراه آب ولرم میل نمایید.

سفت کننده و روشن کننده ی پوست:

برای سفت کردن پوست صورت خود می توانید چند قطره از روغن مازو را روی پوست خود بچکانید و ماساژ دهید تا جذب گردد. این کار را روزانه ۲ الی ۳ مرتبه انجام دهید.

اگر بخواهید از دانه های مازو برای سفتی و سفیدی پوست استفاده کنید باید مازو و پوست انار را با هم بجوشاید و با محلول خنک شده صورت خود را شستشو دهید.

درمان کننده بیماری های گوارشی:

کافیست چند قطره از روغن مازورا قبل از غذا به همراه آب ولرم میل نمایید.

برطرف کننده ی درد دندان:

دندان درد، دردی وصف ناپذیر است که همه ی ما حداقل یکبار آن را تجربه کرده ایم برای غلبه بر این درد، کافیست یک تکه پنبه را به روغن مازو آغشته کنید سپس دندان خود را ماساژ دهید.

مضرات مازو:

طبق تحقیقات انجام شده هیچگونه ضرری برای مصرف مازو ثبت نشده است.

گیاه مازو چه طبعی دارد؟

مازو معمولا طبیعتی سرد و خشک دارد و برای افرادی که دارای مزاج گرم و مرطوب هستند مفید است و به تعادل قوای درونی این افراد کمک می کند.

زمان برداشت مازو کی است؟

بهتر است مازو را زمانی که حشره در داخل آن است و هنوز پرواز نکرده است برداشت کرد یا به عبارتی دیگر بهترین موقع برداشت مازو، زمانی است که رنگ آن سبز است. معمولا برداشت مازو یک ماه به طول می انجامد و این کار را در 15 تیرماه تا 15 مرداد انجام می دهند.

جمع بندی

شما می توانید با استفاده از محصولات ارگانیک از شر بسیاری از بیماری ها و داروهای شیمیایی خلاص شوید. مازو یکی از محصولات طبیعی است که کاربرد زیادی در درمان بیماری ها بویژه درمان عفونت رحم، تنگی واژن، انعقاد خون، خارپاشنه و غیره دارد.

1er.ir ito.mx 1da.ir tny.im yun.ir
v.gd plink.ir b2n.ir gg.gg is.gd
rebrand.ly tinyurl.com bit.do bit.ly cutt.ly

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مازو برای تنگی واژن

استفاده از گیاه مازو برای تنگی واژن

یکی از مشکلاتی که خانم ها با افزایش سن و زایمان با آن روبرو می شوند، گشاد ...
خضرپور
17 فروردین 1400
Call Now Button preloader