تغذیه سالم

خواص پودر سنجد با عسل

پودر سنجد خواص بسیار زیادی دارد که اگر با عسل ترکیب شود خواص و فواید بیشتری پیدا می کند. خواص پودر سنجد با عسل موجب شده است که بسیاری از افراد ترکیب پودر سنجد با عسل را به صورت روزانه میل نمایند. برخی از فواید پودر سنجد با عسل را در ادامه بیان می کنیم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید.

سنجد چیست؟

سنجد یا همان زیتون روسی از دیرباز دربین مردم ایران جایگاه ویژه ای داشته است و یکی از اصلی ترین سین های سفره هفت سین بشمار می رود. به سنجد در زبان لاتین Elaeagnus angustifolia می گویند که جزو گیاهان بومی منطقه آسیا و اروپا است. درخت سنجد دارای طول عمر بالا و مقاوم در برابر شرایط محیطی است. میوه‌های درخت سنجد، کوچک و بیضی شکل با پوسته ای به رنگ قرمز مایل به قهوه ای و هسته ای سفید با طعم گس هستند. برگ‌های سنجد کاملا کشیده، باریک، کرکی و بدون دندانه هستند. شاخه‌ های سنجد اغلب خاردار هستند.  سنجد دارای طبع گرم و خشک است.

این درخت دارای گونه های متنوع و بسیار پرکاربرد است و از آن در کنترل باد، ترکیبات دارویی، صنایع عطر، آلات چوب و آلات موسیقی استفاده می شود.

سنجد از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

میوه درخت سنجد از سه قسمت پوسته، گوشته و هسته تشکیل شده است. قسمت پوسته سنجد دارای لایه نازک چرمی قرمز رنگ مایل به قهوه ای است، لایه میانی آردی شکل و قسمت هسته آن سخت و شبیه دانه خرما است. گوشته سنجد یا همان قسمت میانی دارای مقدار فراوانی از قند گلوکز و فروکتوز و هفت نوع چربی اشباع شده و اشباع نشده است.

فصل برداشت میوه سنجد چه هنگام از سال است؟

درخت سنجد در اردیبهشت ماه گل می دهد و در اواخر تابستان و پاییز میوه های آن ظاهر می شوند. میوه تخم مرغی شکل بوده به رنگهای قرمز سوخته است که در حالت نارس رنگ زرد دارد.

اندازه سنجد چقدر است؟

درشت ترین سنجدها دارای اندازه تقریبی حداکثر۴ سانتیمتر و در حالت معمولی ۱-۳ سانتیمتر طول دارند. دانه سنجد نیز دارای ابعاد ۸-۱۱ میلیمتر طول و ۵ میلیمتر عرض می باشد.

روش جمع آوری و نگهداری سنجد:

سنجد در حالت نارس دارای رنگ قهوه ای می باشد اما پس از کامل شدن به رنگ قهوه ای در می آید برای جمع آوری سنجد باید با ید چوب یا میله بزرگ شاخه ها را تکان داد تا میوه های رسیده از شاخه جدا شوند. پس از جمع آوری میوه با چند روز آنها را در برابر آفتاب پهن کرد تا به طور کامل خشک شود و مدت نگهداری آن افزایش یابد. سپس سنجدها را در کیسه یا ظرف مخصوص بریزید و در محیط خشک و خنک نگهداری کنید.

شرایط آب و هوایی مناسب برای رشد درخت سنجد:

رویش این درخت بدلیل سازگاری آن با محیط های مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالی و … کشت می شود.درخت سنجد اگر در شرایط آب و هوایی مناسب کاشته شود سریع رشد می کند به طور کلی این درخت روزانه حداقل به ۸ ساعت تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد. کمبود نور خورشید مانع رشد و باروری درخت می شود.

زمان کاشت و آبیاری درخت سنجد:

بهترین زمان برای کشت نهال این درخت باید در اسفند در عمق ۱۰-۳۰ سانتی متر کاشته شود و فاصله کشت نیز باید ۴-۵ متر باشد. در روزهای آغازین کشت باید هر ۱۵ روز یکبار درخت را آبیاری کنید اما پس از آن هر ۴۰ روز یکبار به آبیاری نیاز دارد.

خواص پودر سنجد

کاهش روند پیری:

 مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان موجود در سنجد با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و با افزایش کلاژن به کاهش چین و چروک پوست کمک کرده و موجب جوان سازی پوست صورت می شوند.

فواید عسل برای لاغری

بارداری:

داشتن حالت تهوع در دوران بارداری یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری به شمار می رود، اما مصرف سنجد تا حد زیادی به رفع این حالت کمک می کند. همچنین مقدار فراوان کلسیم موجود در سنجد به رشد و تراکم استخوان های جنین کمک می کند و خطر ابتلاء به پوکی استخوان را در زنان باردار کاهش می دهد.

تقویت قوای جنسی:

سنجد موجب تقویت قوای جنسی در مردان می شود. همچنین گل سنجد بسیار خوشبو است و بوییدن آن برای زنان و دختران جوان باعث تقویت قوای جنسی می شود.

تقویت و رشد موی سر:

اگر سنجد و برگ سنجد را در روغن زیتون بجوشانید و با آن پوست سر و مو ها را ماساژ دهید باعث تقویت و افزایش رشد مو های سر می شوند. همچنین گل سنجد هم برای تقویت و افزایش رشد مو مفید می باشد.

تنظیم فشار خون:

فلاونوئید ها و آلکالوئید های موجود در سنجد با فشار خون، خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش می دهند. در طب سنتی ایران گفته شده که سنجد به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید ها و خواص ضد التهابی که دارد به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس کمک می کند.

رشد و تراکم استخوان ها :

مقادیر بالای کلسیم موجود در میوه سنجد باعث تقویت استخوان ها شده و به پیشگیری و درمان پوکی استخوان کمک می کند.سنجد و پودر سنجد حاوی مقادیر بالای فلاونوئید ها بوده و خواص ضد التهابی دارد به همین دلیل برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشند. در طب سنتی ایران از سنجد به عنوان یک داروی ضد درد و ضد التهاب قوی استفاده می شود.

تقویت سیستم ایمنی:

 ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، گلودرد، سرفه و تب مفید می باشد. همچنین عصاره موجود در سنجد از رشد باکتری ها جلوگیری کرده و آن ها را به راحتی متوقف می کند. این عصاره تاثیر آنتی بیوتیکی دارد.

کنترل دیابت:

سنجد با داشتن  خاصیت ضد التهابی، برای بهبود عملکرد پانکراس مفید باشد و به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. سنجد یکی از بهترین جایگزین های طبیعی برای قند و شکر در افراد دیابتی می باشد.

بهبود گوارش:

پلی فنول ها و کاروتنوئید های موجود در سنجد به طور موثر برای درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید هستند. همچنین استیل کولین موجود در سنجد برای کاهش گرفتگی روده ها و درمان بیماری کولیت اولسراتیو روده مفید می باشد. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در میوه سنجد با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

چربی کبد:

میوه سنجد خواص ضد التهابی قوی دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و طبیعی با پاکسازی و سم زدایی کبد به درمان بیماری های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب کمک می کند.

کاهش وزن:

فیبر موجود در سنجد موجب کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

درمان سنگ کلیه:

سنجد دارای خواص ضد التهابی می باشد، علاوه بر این سنجد یک آنتی اکسیدان قوی است که به پاکسازی و سم زدایی کلیه ها و درمان سنگ کلیه کمک می کند.

انعقاد خون:

سنجد حاوی ویتامین k می باشد که برای انعقاد خون و کم کردن خونریزی موثر است، بنابراین برای کسانی که دچار مشکلات انعقاد خون  و هموفیلی هستند بسیار مفید است.

خواص سماق و ماست برای لاغری

تسریع بهبود زخم:

استفاده از روغن سنجد برای درمان زخم ها و سوختگی ها بسیار مفید است. همچنین قرار دادن عصاره برگ سنجد به صورت موضعی بر روی محل سوختگی می تواند به تسریع درمان کمک کند.

درمان تکرر ادرار:

یکی از بارزترین خواص سنجد، برطرف کنندگی تکرر ادرار در مردان و زنان است.

کاهش استرس:

یکی دیگر از فواید مهم عصاره برگ سنجد، برطرف کردن استرس می باشد. زیرا برگ سنجد حاوی مواد شیمیایی است که موجب تولید رادیکال های آزاد در بدن می شود و استرس را کنترل می کند.

خواص پودر سنجد با عسل

برخی از مهمترین خواص پودر سنجد با عسل که شما زمان استفاده از ترکیب پودر سنجد با عسل بهتر است در مورد آن اطلاع داشته باشید عبارت می باشد از:

درمان بیماری های کلیوی

درمان بیماری های کلیوی یکی از خواص مهمی می باشد که ترکیب پودر سنجد با عسل دارد. عفونت های اداری با استفاده از این ترکیب بی نظیر رفع می شود.

درمان عفونت

آن دسته از افرادی که دچار عفونت می شوند می توانند از ترکیب عسل با پودر سنجد استفاده نمایند. عفونتی که در ریه به وجود می آید با استفاده از این ترکیب به خوبی درمان می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

اگر شما می خواهید سیستم ایمنی بدن خود را افزایش دهید می توانید این ترکیب را به صورت روزانه مورد استفاده قرار دهید تا بیشتر بیماری هایتان درمان شود.

ضد سرطان

آنتی اکسیدان های زیادی درون عسل و پودر سنجد وجود دارد که شما به عنوان ضد سرطان می توانید از آن استفاده نمایید. بسیاری از سموم بدن با استفاده از این ترکیب به طور کلی از بین می رود.

پاکسازی روده

پاکسازی کردن روده ها با استفاده از پودر سنجد و عسل از دیگر فواید پودر سنجد با عسل می باشد که شما می توانید از آن استفاده نمایید. روده ها و معده شما با استفاده از این ترکیب به خوبی پاکسازی می شود.

درمان پوکی استخوان و آرتروز

اگر شما دچار پوکی استخوان و یا آرتروز شده اید باید بدانید که استفاده از پودر سنجد و عسل برایتان مزیت های بسیار زیادی دارد.

مفید برای تب و سرماخوردگی

تب و سرماخوردگی با استفاده از این ترکیب درمان می شود. شما می توانید عسل و پودر سنجد را با آب ولرم ترکیب کنید تا خواص زیادی از آن برای درمان تب و سرماخوردگی دریافت نمایید.

خاصیت ضد التهابی

اینکه پودر سنجد خواص ضد التهابی دارد یکی از مهمترین فواید آن به شمار می رود. عسل هم به عنوان یک داروی طبیعی ضد التهاب شناخته می شود و در صورت ترکیب با پودر سنجد خواص زیادی به دست می آورد.

تقویت قلب

از دیگر خواص پودر سنجد با عسل این است که قلب را به خوبی تقویت می کند.

خواص پودر سنجد

چه مقدار باید از ترکیب پودر سنجد با عسل استفاده کنیم؟

شما می توانید به صورت روزانه و یا هفته ای یک الی دوبار از این ترکیب برای درمان بسیاری از بیماری های خود استفاده کنید. برای درمان هر یک از انواع بیماری های خود بسته به شدت آن بهتر است مقدار استفاده از این ترکیب را تنظیم نمایید.

چگونه عسل را با پودر سنجد ترکیب کنیم؟

شما برای ترکیب عسل و پودر سنجد بهتر است دو قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق چایخوری پودر سنجد ترکیب کنید.

کلام آخر

اگر می خواهید سلامتی خود را تضمین کنید هر روز معجون پودر سنجد و شیر و عسل میل نمایید زیرا سنجد علاوه بر درمان درد مفاصل برای درمان بیمارهایی نظیر تکرر ادرار، اسهال، حالت تهوع، استفراغ، اختلالات معده ، یرقان ، آسم و نفخ معده بسیار مفید است.

۱۰ دیدگاه

  1. سنجد را در خلخال می توان به آسانی تهیه و در عطاریها اسیاب کرد ترکیب عسل و پودر سنجد را بمدت یکماه استفاده نمودم برای درمان شکستگی استخوان بسیار مفید بود البته قدری لاغر شدم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا