پزشکی و سلامت

7 تا از مهم ترین نشانه های آلزایمر که نمی دانید!

مهم ترین نشانه های آلزایمر چیست ؟ بهترین دکتر آلزایمر در تهران چه ویژگی هایی دارد ؟ اگر فکر می کنید به بیماری آلزایمر مبتلا هستید، به احتمال زیاد شما و اطرافیانتان سوالات زیادی در مورد وضعیت و آینده خود دارید و مضطرب هستید. اما سؤال مهم این است که برای تشخیص و مدیریت بیماری آلزایمر خود باید به کدام متخصص مراجعه کنید و این سوالات را بپرسید؟ برای آشنایی با دکتر آلزایمر و اقدامات او با ما همراه باشید.

ویژگی بهترین دکتر آلزایمر در تهران

همان طور که می‌دانید بسیاری از افراد برای مشکلات تفکر و حافظه در اولین مرحله به بهترین دکتر آلزایمر در ونک و تهران مراجعه نمایید . در صورت نیاز به آزمایش های تشخیصی یا درمان های تخصصی، ممکن است شما را به متخصص بیماری آلزایمر ارجاع ندهد. در این صورت باید خودتان به دنبال پزشک قابل اعتمادی باشید که متخصص در زمینه بیماری آلزایمر باشد. کارشناسان تخمین می زنند که یک متخصص واجد شرایط و با تجربه آلزایمر می تواند در ۹۰ درصد موارد بیماری آلزایمر را به درستی تشخیص دهد. دو متخصص می توانند به شما در تشخیص و درمان بیماری آلزایمر کمک کنند:

متخصص مغز و اعصاب: متخصص مغز و اعصاب پزشکی است که در تشخیص، درمان و مدیریت بیماری های مغز و سیستم عصبی مانند صرع، میگرن، سکته مغزی، بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر تخصص دارد. دکترای مغز و اعصاب دارای مدرک MD است و دوره رزیدنتی خود را در رشته مغز و اعصاب به پایان رسانده است.

متخصص مغز و اعصاب (روانپزشک): متخصص مغز و اعصاب در رابطه بین سیستم های مغز و رفتار تخصص دارد. متخصص مغز و اعصاب می تواند نوع و شدت آسیب ناشی از بیماری آلزایمر، آسیب مغزی، سکته مغزی و سایر شرایط را تشخیص دهد. متخصصان مغز و اعصاب دارای MD هستند و دوره رزیدنتی مغز و اعصاب خود را به پایان رسانده اند.

روانشناستو یک رسانه تخصصی در زمینه روانشناسی و یکی از پربازدید ترین وب سایت ها در زمینه ارائه بهترین روانشناسان خانواده، کودک و نوجوان و روانشناس زناشویی در تهران و سایر شهرهای ایران می باشد. ما در رسانه روانشناستو سعی می کنیم با تولید محتوای با کیفیت و مناسب شما بهترین و با تجربه ترین بهترین دکتر آلزایمر در تهران  را به نمایش بگذاریم.

علائم اولیه بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر شایع ترین شکل زوال عقل است. زوال عقل یک اصطلاح کلی برای توصیف از دست دادن حافظه یا سایر توانایی های ذهنی است که بر زندگی روزمره تأثیر می گذارد. در صورت داشتن علائم زیر ممکن است شما یا عزیزانتان به بیماری آلزایمر زودرس مبتلا شده باشید:

  • از دست دادن حافظه

  • فراموشکار بودن (فراموش کردن تاریخ ها و رویدادهای مهم)

  • سوالات تکراری و نیاز به یادآوری های متعدد

  • مشکل در برنامه ریزی و حل مشکلات

بیماری آلزایمر زمانی آشکارتر می شود که فرد در پیگیری اهداف و اقدامات مختلف دچار مشکل شود. کار با اعداد نیز می تواند دشوار شود. این وضعیت را می توان در مواردی مانند پرداخت اقساط یا قبوض ماهانه که فرد در مدیریت آن مشکل دارد مشاهده کرد. در ادامه به برخی از مهم ترین علائم اولیه بیماری آلزایمر می پردازیم.

مشکل در انجام فعالیت های آشنا: برخی از افراد ممکن است مشکل بیشتری در تمرکز داشته باشند. در چنین موارد این افراد با پیشرفت بیماری، انجام کارهای روزمره برای فرد دشوارتر می شود و نیاز به زمان بیشتری دارد. توانایی رانندگی ایمن نیز به تدریج کاهش می یابد. اگر فردی هنگام رانندگی در مسیر آشنا گم شود، ممکن است نشانه بیماری آلزایمر باشد.

مشکل در تعیین زمان یا مکان: از دست دادن تاریخ و درک نادرست گذر زمان نیز دو علامت رایج هستند. در این مورد، برنامه ریزی برای رویدادهای آینده می تواند دشوار باشد. زیرا این اتفاقات فوراً رخ نخواهد داد. با پیشرفت بیماری، افراد مبتلا به آلزایمر به طور فزاینده ای فراموش می کنند که کجا هستند، چگونه به آنجا رسیده اند و چرا آنجا هستند.

نشانه های آلزایمر

از دست دادن بینایی: مشکلات بینایی نیز ممکن است رخ دهد. در این حالت فرد در خواندن متون دچار مشکل می شود. همچنین ممکن است بیمار در هنگام رانندگی در تشخیص فواصل و رنگ ها مشکل داشته باشد.

مشکل در یافتن کلمات مناسب: در این صورت ممکن است شروع مکالمه یا پیوستن به بحث با دیگران دشوار باشد، بنابراین ممکن است فرد در وسط مکالمه خود متوقف شود و نتواند جملات خود را تمام کند. به همین دلیل، مکالمات مکرر ممکن است انجام شود. ممکن است فرد گاهی اوقات در یافتن کلمات خاص مشکل داشته باشد.

اشیا را در جای اشتباه قرار می دهید: در این حالت فرد اشیا را در مکان های غیرعادی قرار می دهد و اشیایی را که گم کرده است به راحتی پیدا نمی کند. به همین دلیل ممکن است به دیگران مشکوک شود.

مشکل در تصمیم گیری: تصمیمات مالی در بیماری آلزایمر مختل می شود. این عارضه اغلب باعث آسیب مالی می شود. نمونه آن دادن پول های کلان به بازاریاب های تلفنی است. بهداشت جسمانی نیز برای فرد اهمیت کمتری پیدا می کند زیرا دفعات حمام کردن به سرعت کاهش می یابد و فرد تمایل به تعویض لباس روزانه را از دست می دهد.

غیبت در محل کار یا رویدادهای اجتماعی: با شروع علائم، فرد به تدریج حضور در محل کار، برنامه های کاری یا فعالیت های اوقات فراغت مهم قبلی را متوقف می کند. این وضعیت با پیشرفت علائم افزایش می یابد.

پزشک آلزایمر برای درمان شما چه می کند؟

پزشک آلزایمر ابتدا سابقه پزشکی، وضعیت ذهنی، بینایی، گفتار، قدرت، احساس، هماهنگی، تعادل، تمرکز، حل مسئله و راه رفتن شما را بررسی می کند. او از شما یا یکی از اعضای خانواده می خواهد که علائم خود را توضیح دهید و چگونه بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد. پزشک شما همچنین ممکن است سوالات زیر را برای درک تغییرات در حافظه یا سایر مهارت های تفکر از شما بپرسد.

  • چه زمانی برای اولین بار متوجه مشکلات حافظه خود شدید؟

  • آیا این مشکلات همیشه بدتر می شوند یا گاهی بهتر و گاهی بدتر می شوند؟

  • آیا از انجام برخی فعالیت ها مانند مدیریت مالی یا خرید دست کشیده اید؟ آیا این فعالیت ها برای شما تبدیل به یک چالش ذهنی شده است؟

  • حال و هوای شما چطور است؟ آیا احساس افسردگی می کنید؟ آیا غمگین تر یا نگران تر از همیشه هستید؟

  • آیا در مسیری که همیشه می روید گم شده اید؟

  • آیا کسی در مورد نحوه رانندگی شما ابراز نگرانی کرده است؟

  • آیا تغییری در نحوه واکنش خود به افراد و رویدادهای زندگی خود مشاهده کرده اید؟

  • آیا انرژی کمتری نسبت به قبل دارید؟

  • آیا در راه رفتن مشکل دارید؟

  • آیا در به خاطر سپردن قرار ملاقات های پزشکی یا زمان مصرف دارو مشکل دارید؟

  • آیا یکی دیگر از اعضای خانواده مشکلات حافظه یا بیماری آلزایمر دارد؟

  • آیا در خواب جیغ می زنید یا خروپف می کنید؟

در مرحله بعد، پزشک آزمایش های مغزی مانند ام آر آی یا سی تی اسکن را تجویز می کند. این آزمایش‌ ها به پزشک کمک می‌ کند مطمئن شود که سایر بیماری‌ ها علائمی مشابه بیماری آلزایمر ایجاد نمی‌ کنند. این آزمایش می‌ تواند تومورها، سکته‌ های مغزی، آسیب‌ های ناشی از ضربه شدید مغزی و تجمع مایع در مغز را به پزشک نشان دهد. پس از مشاهده نتایج آزمایش، پزشک ممکن است داروهای زیر را تجویز کند:

مهارکننده های کولین استراز: این داروها در برابر یک پیام رسان شیمیایی که به دلیل بیماری آلزایمر از بین می رود محافظت می کنند و در نتیجه سطح ارتباط سلول به سلول را افزایش می دهند. ابتدا پزشک این دارو را تجویز می کند. علائم بسیاری از بیماران با مهارکننده های کولین استراز مانند دونپزیل، گالانتامین و ریواستیگمین بهبود می یابند.

ممانتین: این دارو پیشرفت علائم متوسط ​​تا شدید بیماری آلزایمر را در شبکه ارتباطی سایر سلول های مغز کاهش می دهد. در برخی موارد پزشک این دارو را همراه با مهارکننده های کولین استراز تجویز می کند.

عوامل موثر بر بیماری آلزایمر

عوامل موثر بر بیماری آلزایمر

عوامل متعددی می تواند باعث بیماری آلزایمر شود. هر یک از موارد ذکر شده در زیر ممکن است نقش مهمی در بیماری آلزایمر داشته باشد.

  •  سن: افزایش سن عامل اصلی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر است. از ۱۰۰۰۰ نفر، ۲ نفر بین ۶۵ تا ۷۴ سال به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند، در حالی که این آمار برای افراد بالای ۸۵ سال ۳۷ نفر است.

  • ژنتیکی: خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افرادی که سابقه ابتلا به بیماری آلزایمر در بستگان درجه یک خود را دارند بیشتر است. اگرچه تغییرات ژنتیکی و عوامل جهش نیز در ابتلا به این بیماری مؤثر است، اما کمتر از ۱ درصد از بیماران مبتلا به آلزایمر را تحت تاثیر قرار می دهد.

  • جنسیت: آمار نشان داده است که بین درصد زنان و مردان مبتلا به آلزایمر تفاوت جزئی وجود دارد و زنان مبتلا به آلزایمر نسبت به مردان مبتلا به این بیماری عمر طولانی تری دارند.

  • سابقه خانوادگی: یک مطالعه جدید نشان می دهد که سنی که والدین مبتلا به بیماری آلزایمر تشخیص داده می شوند می تواند بر بیماری فرزند آنها تأثیر بگذارد. یک مطالعه جدید نشان می دهد که تأثیر ژنتیکی این بیماری ممکن است مهمتر از آنچه قبلا تصور می شد باشد. محققان دریافته‌ اند که هر چه فرد به سنی نزدیک‌ تر باشد که والدین در آن به بیماری آلزایمر مبتلا شده‌ اند، احتمال ایجاد پلاک‌ های آمیلوئید (پروتئینی که منجر به پیشرفت بیماری آلزایمر می‌ شود) در مغز او بیشتر می‌ شود.

  •  دخانیات: هفتمین عامل شناخته شده در ایجاد بیماری آلزایمر سیگار است. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، سبک زندگی هر فرد به نوعی در کیفیت پایان زندگی مؤثر است. به عنوان مثال، با مصرف سیگار، ظرفیت خون رسانی سیستم گردش خون به خصوص عروق مغزی در مقایسه با افراد غیرسیگاری کاهش می یابد که در نهایت زمینه را برای بیماری آلزایمر فراهم می کند.

  • اضطراب: در یک آزمایش جدید، دانشمندان پزشکی آمریکایی دریافتند که افزایش علائم اضطراب با افزایش سطح پروتئین “بتا آمیلوئید” در مغز افراد مسن با عملکرد شناختی طبیعی مرتبط است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که افزایش علائم اضطراب ممکن است یکی از اولین نشانه های بیماری آلزایمر باشد. مطالعات نشان می دهد که افزایش سطح پروتئین بتا آمیلوئید می تواند ۱۰ سال قبل از شروع علائم آلزایمر ظاهر شود. بر اساس این مطالعه، اضطراب نقش مهمی در افزایش سطح این پروتئین در سالمندان دارد.

کلام آخر

برای تشخیص بسیاری از بیماری آلزایمر باید از بهترین دکتر آلزایمر در تهران در این زمینه کمک گرفت. از اینکه تا پایان این مقاله از ما حمایت کردید سپاسگزاریم. اگر پیشنهاد یا انتقادی دارید می توانید در سایت روانشناستو با ما در میان بگذارید. سایت رونشناستو یا ravandid.com بهترین انتخاب برای شما برای یافتن بهترین دکتر آلزایمر در تهران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا