برای درمان بی اختیاری ادرار چه بخوریم
بی اختیاری ادرار انواع مختلفی دارد که هرکدام از آنها می تواند موجب آزار فرد شود. یکی از روش های درمان بی اختیاری ادرار این است که یک رژیم غذایی برای خود تهیه کنید. برنامه غذایی خود را به دو بخش یعنی غذاهایی که باید آن ها را بخورید و غذاهایی که نباید بخورید، تقسیم کنید. اگر دچار مشکل بی اختیاری ادرار هستید، این مطلب می تواند برای شما مفید باشد؛ چرا که قصد داریم بگوییم برای درمان بی اختیاری ادرار چه بخوریم. همراه ما باشید.
مصرف غذاهای فیبردار برای درمان بی اختیاری ادرار
تحقیقات نشان داده اند که یبوست مشکل بی اختیاری ادرار را تشدید می کند. از آنجایی که روده بزرگ در نزدیکی مثانه قرار دارد، وقتی که فرد دچار یبوست می شود به مثانه فشار می آید و موجب بی اختیاری ادرار می شود. اگر این مشکل برای خودتان یا یکی از عزیزان تان ایجاد شده، غذاهای فیبردار زیر را برای درمان قطعی بی اختیاری ادرار در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- نان آرد کامل، نان سبوس دار
- غلات کامل
- کراکر غلات کامل
- جو
- برنج قهوه ای
- بلغور جو دوسر
- سبزیجات حاوی فیبر از جمله گوجه فرنگی، نخود فرنگی، سیب زمینی شیرین با پوست، کلم بروکلی، هویج و کلم
- لوبیا مانند لوبیا سیاه، لوبیا چشم بلبلی، نخود فرنگی، عدس، نخود و لوبیا چیتی
- میوه های تازه و خشک شامل گلابی، آووکادو و بلوبری
- آجیل
پروتئین ها
غذاهایی که حاوی پروتئین هستند می توانند یک انتخاب عالی برای درمان بی اختیاری ادرار باشند. به همین خاطر سعی کنید از مصرف آن ها غافل نشوید. غذاهایی که در ادامه معرفی می کنیم سرشار از پروتئین هستند.
- صدف
- میگو
- ماست یونانی
- مرغ
- تخم مرغ
- کره بادام زمینی
- میوه ها مانند کیوی، زردآلو، موز، پرتقال، گیلاس و تمشک
- سبزیجاتی مانند قارچ، مارچوبه، کنگر فرنگی، باقلا و اسفناج
- پاستا
سایر مواد غذایی مفید برای بی اختیاری ادرار
استفاده از غذاهای زیر کمک زیادی به درمان بی اختیاری ادرار می کنند. این مواد خوراکی عبارتند از:
- از ادویه های آویشن، رزماری، شوید، ریحان، رازیانه، مرزنجوش، مریم گلی، پونه کوهی و پودر سیر به جای ادویه های محرک مانند کاری و فلفل استفاده کنید.
- غذاهای حاوی کافئین می توانند مشکل بی اختیاری ادرار را تشدید کند به همین خاطر از نوشیدنی های بدون کافئین، شکلات سفید، نوشیدنی های بدون گاز، چای سبز و دمنوش ها بهره ببرید.
- آب بهترین نوشیدنی است اما برای تنوع دادن به رژیم غذایی خود، می توانید آب انگور، آلبالو و سیب بنوشید.
- از دیگر مواد غذایی که برای درمان بی اختیاری ادرار توصیه می شود، مواد حاوی ویتامین D است. این ویتامین در غذاهایی همچون شیر لاکتوز دار، تخم مرغ و ماهی یافت می شود.
- سبزیجات حاوی منیزیم را فراموش نکنید، آن ها می توانند کمک زیادی به درمان مشکل بی اختیاری ادرار کنند. سبزیجاتی مانند ذرت و سیب زمینی حاوی منیزیم هستند.
معرفی غذاهایی برای تکرر ادرار
تکرر ادرار یکی از انواع اختلال بی اختیاری ادرار است. پیشنهاد می شود کسانی که دچار این مشکل هستند از مواد غذایی زیر استفاده کنند:
- نوشیدنی ها: قهوه کم اسید
- نان ها: نان سفید، نان برنج، نان کینوا، نان گندم سیاه، نان خمیر ترش و ماتزو
- چربی ها: کره مارگارین و روغن نباتی
- گوشت ها: گوشت گاو، بره، گوساله و بوقلمون
- ماهی ها: قزل آلا، ساردین و ماهی تن
- پنیر: پنیر خامه ای، رشته ای، دلمه و ریکوتا
- سبزیجات: موسیر، پیاز پخته شده، خیار، کرفس، کدو حلوایی، چغندر و کاسنی
گیاهان دارویی
یکی از راه های درمان قطعی بی اختیاری ادرار استفاده از گیاهان دارویی است. در ادامه گیاهانی که می توانید برای درمان این مشکل تهیه کنید را به شما خواهیم گفت.
- روغن گیاه سرو: این گیاه برای افرادی که دچار مشکل بی اختیاری ادرار هستند، بسیار فوق العاده است. ۵۰ قطره از روغن گیاه سرو را با ۲۵ میلی لیتر روغن بادام مخلوط کنید. این ترکیب را روزی ۲ بار به پایین شکم خود مالیده و ماساژ دهید.
- گیاه دم اسب: یکی دیگر از گیاهان دارویی برای مشکل بی اختیاری ادرار، گیاه دم اسب نام دارد. از افشره این گیاه روزی دو بار و در هر بار ۱۰ میلی لیتر مصرف کنید.
کلام پایانی
بی اختیاری ادرار یک مشکل شایع است و شما نباید از مطرح کردن آن با پزشک خجالت بکشید. علل این بیماری می تواند چاقی، افزایش سن، بارداری و سابقه خانوادگی باشد. اگر دچار این مشکل شدید، حتما به یک پزشک معالجه کنید و تحت درمان قرار بگیرید. در کنار استفاده از داروها، می توانید با مشورت پزشک خود، یک رژیم غذایی تهیه کرده، مصرف آن را به صورت منظم رعایت کنید و سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرید. آیا شما یا اطرافیان تان دچار این مشکل شده اند؟ برای درمان قطعی بی اختیاری ادرار چه راه کاری پیشنهاد می دهید؟