شیره انگور

روش های تهیه شیره انگور

۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)

درست کردن شیره انگور از گذشته های بسیار دور در میان مردم رایج بوده است و طرفداران زیادی نیز دارد. شیره انگور را به  دو روش سنتی و صنعتی تهیه می کنند. در این مقاله می خواهیم شما را با روش های تهیه شیره انگور آشنا کنیم.

شیره انگور چیست؟

شیره انگور یا دوشاب یکی از فراورده های انگور است که از جوشاندن آب انگور بدست می آید. شیره انگور دارای طبع گرم می باشد و مصرف آن در فصول سرد سال طرفداران زیادی دارد. از شیره انگور می توان به عنوان یک صبحانه ی مقوی به همراه کره، یا ماده میانی کیک، معجون، شربت، حلوا و قرمز شدن چغندر در هنگام پخت استفاده کرد.

برای تهیه شیره انگور از چه انگوری استفاده می کنند؟

شاید برای شما هم سوال باشد که آیا از هر نوع انگوری می توانیم شیره یا دوشاب تهیه کنیم؟ در پاسخ به سوال شما باید بگوییم خیر! انگوری که برای تهیه شیره انگور استفاده می شود باید بسیار شیرین و آبدار باشد و در عین حال روش آبیاری انگور باید کاملا دیمی باشد و فقط از آب باران استفاده کرده باشد.

کدام شهرها بهترین انگور را برای تهیه شیره دارند؟

  • انگور سیاه در سردشت
  • انگور عسگری در اردبیل و خراسان
  •  انگور گاش در گیلان
  • انگور دیوانگور در مازندران
  • انگور گزنه در همدان

چگونه شیره انگور درست کنیم؟

برای تهیه شیره انگور شما به موارد زیر که بته آنها اشاره کرده ایم نیاز خواهید داشت:

  • انگور شیرین و دانه درشت: ۱۰ کیلوگرم
  • خاک سفید مخصوص دوشاب: ۱ کیلوگرم

خاک سفید چیست؟

خاک سفید نوعی خاک سرشار از املاح معدنی است که بیشتر در اطراف شهرهای ملایر و همدان وجود دارد اما امروزه در همه ی عطاری ها نیز موجود می باشد.  افزودن خاک به آب انگور به منظور از بین بردن ترشی انگور و جلوگیری از نجس شدن آن می باشد.

روش تهیه شیره انگور به روش سنتی:

در روش سنتی، ابتدا آب انگور را با دست یا به کمک آبمیوه گیر بگیرید.

سپس آب انگور را از صافی عبور دهید تا تفاله و دانه های انگور جدا شوند و آب شفاف و یکدستی بدست آید.

سپس آب انگور را دیگ بزرگی بریزید و در این مرحله خاک سفید را اضافه کنید.

پس از اضافه کردن خاک سفید به شیره انگور لازم است آن را حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت کنار بگذارید تا خاک آن کاملا ته‌ نشین شود.

پس از گذشت ۱۲ ساعت باید به کمک ملاقه ی بزرگی به آرامی آب انگور را به ظرف دیگری منتقل کنید. در این مرحله باید دقت کنید که خاک با آب انگور مخلوط نشود.

سپس ظرف را به مدت ۳-۴ ساعت روی شعله ی آرامی بگذارید تا به جوش آید و غلیظ شود. در مرحله ی جوشیدن شیره انگور، برای جلوگیری از سیاه و تیره شدن شیره انگور، کف روی آن را بگیرید. اما کف را دور نریزید زیرا کف شیره انگور نیز سرشار از خواص مهم است و می توانید آن را بصورت جداگانه مصرف کنید.

در مراحل آخر که شیره شما غلیظ است، احتمال دارد سر برود. توجه کنید که حرارت کم باشد و آن را به آرامی هم بزنید. وقتی شیره شما به غلظت مناسب رسید آن را از روی شعله بردارید.

وقتی شیره انگور به غلظت دلخواه رسید باید دوباره شیره انگور را از صافی مناسب عبور دهید و اجازه دهید کاملا سرد شود.

طرز تهیه شیره انگور به روش صنعتی:

شیره انگوری که در بازار در بسته بندی های متنوع موجود می باشد به روش صنعتی در کارخانه ها تولید می شود و هیچ تفاوت خاصی با شیره انگور سنتی ندارد اما ممکن است مدت زمان ماندگاری انگور به روش صنعتی بیشتر از روش سنتی باشد.

در روش صنعتی به‌جای استفاده از انسان، از ماشین‌آلات مخصوص در مرحله آب‌گیری و له‌ کردن انگور‌ها استفاده می‌شود. در روش صنعتی معمولا انگور‌ها را از شاخه جدا نمی‌کنند، با این حال طعم آن تفاوت چندانی با نمونه خانگی ندارد.

طرز تهیه شیره انگور با شیر:

همانطور که در بالا اشاره کردیم می توانید از شیره انگور در تهیه ی انواع دسر و نوشیدنی و معجون استفاده کنید. برای مثال شیره انگور را می توانید با شیر و دانه های هل و پودر دارچین مخلوط کنید و در فصول سرد سال به منظور تقویت سیستم ایمنی از آن استفاده کنید.

چگونه شیره ی انگور شفاف و خوشرنگ درست کنیم؟

جدا کردن کف شیره انگور در زمان پخت و قرار دادن خاک سفید قبل از مصرف در معرض آفتاب یا حرارت، باعث شفاف شدن شیره انگور می‌شود.

کلام آخر:

شیره انگور همانند سایر فراورده های انگور دارای مواد معدنی و مغذی فراوانی می باشد. در تهیه شیره انگور می توانید از کشمش نیز استفاده کنید. رنگ و قوام شیره انگور در شهرهای مختلف متفاوت است. علت این تفاوت‌ها هم نوع انگور استفاده شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا