انگور سیاه و خواص آن
آیا شما هم از کم خونی رنج می برید؟ به دنبال راهی برای درمان بیماری های مزمن وبیماری های قلبی خود هستید؟ اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به سلامتی پوست و موهایتان اهمیت ویژه ای می دهید پس با ما همراه باشید تا در این نوشته شما را با تمام خواص انگور سیاه، بهترین انگور شانی، فواید آن و همه ی محصولاتی که می شود ازبهترین انگور سیاه تهیه کرد آشنا کنیم.
انگور چیست و تاریخچه ی آن
انگور با نام علمی (vinifera) از تیره درختان و از خانواده Vitaceae است. تقریباً ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه در این خانواده وجود دارد. مهمترین جنس در این خانواده انگور است.
این گیاه دارای حالت بوته ای و رونده است و در مقابل چند برگ پیچک دارد. انگور، میوه ای نرم و آبدار از درخت انگور است. به درخت انگور مو گفته می شود.
به باغ های انگور چه می گویند؟
به باغ هایی که تعداد زیادی مو یا انگور کاشته می شود، موستان یا تاکستان یا زارستان گفته می شود. مو را باید سالی یکبار هرس کرد تا میوه ی بیشتری حاصل شود. امروزه کاشت مو از روش سنتی و قدیمی فاصله گرفته است و بیستر تاکستان ها به صورت ایستاده هستند یعنی برای موها داربست درست می کنند تا مو از آنها رشد کند. بزرگترین دشمن مو بیماری فولیکول مو است.
انواع میوه انگور
میوه های انگور به دو نوع دانه ای و بدون دانه تقسیم می شوند. هر یک از این دو نوع در رنگ های مختلف قرمز، سیاه، زرد و تقریباً سبز دیده می شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دما بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر باشد، بهترین رشد را دارد.
شرایط رشد و نمو
برای رشد و نموی انگور، به مناطق کوهستانی و دارای آب و هوای معتدل نیاز داریم. بهترین و مرغوب ترین انگور سیاه ایران در استان آذربایجان غربی و در شهر سردشت کشت و برداشت می شود. این نوع انگور هیچ نیازی به آب ندارد و تنها از آب باران استفاده می کند و نوع کشت این میوه دیمی است. این میوه به صورت کاملا ارگانیک در باغات دامنه های خوش آب و هوای این شهرستان پرورش می یابد.
فصل برداشت انگور سیاه
زمان برداشت انگور سیاه هر سال از نیمه دوم شهریور آغاز و تا اواخر مهر ادامه می یابد.
فراورده های انگور
- مویز یا کشمش
- ژله
- مربا
- آب انگور
- شراب انگور
- سرکه انگور
- روغن هسته انگور
- شیره انگور
از مهمترین فراورده های انگور هستند.
نام دیگر انگور سیاه چیست؟
نام دیگر این میوه یا بهتر است بگوییم نام دیگر این داروی طبیعی انگور شانی است. پس بدانید هر کجا انگور شانی یا خواص آن را دیدید منظور همان انگور سیاه است.
خواص انگورسیاه ( انگور شانی)
طبق بررسی ها و مطالعات به عمل آمده شواهد نشان می دهند که انگور سیاه دارای خواص بیشماری در زمینه پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها است. یکی از اصلی ترین فواید انگور سیاه، تصفیه خون و خون ساز بودن آن است. این میوه همچنین با افزایش فشار خون به کنترل جریان خون کمک می کند.
انگور سیاه نسبت به انواع انگورهای موجود در مناطق مختلف، حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است. به هر میزان که پوست انگور تیرهتر باشد، حاوی مواد تشکیل دهنده فعالتری است. بخش عظیمی از این مواد معدنی و مفید در پوست انگور ذخیره شده است.
کنترل قند خون
خوردن انگور سیاه می تواند به درمان بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری مزمن دیابت کمک کند. یکی از مواد معدنی موجود در انگور سیاه، رسوراترول است که باعث افزایش ترشح انسولین و حساسیت به انسولین می شود، بنابراین از خواص انگور سیاه می توانیم به حفظ تعادل قند خون و سطح انسولین در بدن اشاره کنیم.
شادابی و لطافت پوست
انگور سیاه سردشت به دلیل مقادیر بالای رسوراترول و سایر آنتی اکسیدان های موجود در انگور سیاه، یکی از بهترین مواد غذایی برای محافظت از پوست شما است. در حقیقت ، آنتی اکسیدان های موجود در انگور سیاه می توانند فعالیت رادیکال های آزاد را خنثی کنند همچنین، روند پیری را کند کرده و قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشند. ماسک انگور سیاه می تواند باعث از بین رفتن چین و چروک های صورت شود.
تقویت حافظه
مصرف منظم انگورسیاه، باعث بهبود غلظت خون، حافظه و یاداوری کلمات می شود، پلی فنول موجود در این میوه ،به درمان میگرن و جلوگیری از آلزایمر نیز کمک میکند.
سلامت قلب
از دیرباز مردم برای کاهش درد عضلات و جلوگیری از آسیب ماهیچه های قلب به خودن انگور سیاه روی آورده اند، زیرا این میوه ی بهشتی در کاهش و تنظیم سطح کلسترون خون تاثیر فوقالعاده بالایی دارد. همچنین مصرف منظم این میوه ی خوشمزه از تصلب شرایین و گرفتگی عروق جلوگیری می کند، و باعث می شود برای همیشه شما از شر بیماری های قلبی، عروقی در امان باشید.
خوردن انگور سیاه، اکسیداسیون کلسترول را کاهش می دهد و باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود و همچنین سرعت حرکت خون در بدن را افزایش می دهد.
اگر از میوه ی انگور بگذریم به پوست این میوه ی پرطرفدار می رسیم. پوست انگور شانی حاوی ماده سفید رسوراترول است که از تجمع پلاکت ها جلوگیری می کند، بنابراین باعث پیشگیری از لخته شدن خون در عروق می شود.
پیشگیری از سرطان
مصرف بالای انگورسیاه (انگور شانی) میتواند در جلوگیری و درمان انواع سرطان ها از جمله، سرطان پوست، دستگاه گوارش، پروستات، پستان، ریه و پانکراس مؤثر باشد. زیرا آنتی اکسیدانهای موجود در انگور سیاه (انگور شانی) با فعالیتهای رادیکال های آزاد مقابله می کنند و به این ترتیب می توانند موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان شوند.
کاهش وزن
انگور شانی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارد، به آزاد سازی تصادفی سموم ذخیره شده در بدن کمک می کند. برای بهره مندی از خواص انگور سیاه برای لاغری باید آن را در فاصله ی زمانی صبح تا ظهر، به تنهایی میل کنید.
افزایش وزن
شاید شما هم تعجب کرده باشید که انگور شانی چگونه هم خاصیت لاغر کنندگی دارد هم قابلیت چاقی و افزایش وزن ، اما واقعیت دارد انگور شانی با داشتن خواص فوقالعاده ی خود همه را شگفت زده کرده است. در واقع انگور سیاه باعث افزایش اشتها می شود، کسانی که می خواهند چاق شوند باید هر روزصبح و عصر یک لیوان آب انگور بخورند. لازم به ذکر است که انگور سیاه اگه همراه غذا میل شود خاصیت چاق کنندگی دارد.
تقویت مو
اگر شما هم از مشکل ریزش مو رنج می برید، می توانید با مصرف انگور سیاه (انگور شانی) به تقویت و رشد موهایتان کمک کنید و به آنها سلامتی ببخشید، زیرا یکی دیگر از بهترین خواص انگور شانی داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان و مواد معدنی است که برای تقویت مو و التهاب مفید است.
تقویت سیستم ایمنی
از انگورسیاه (انگور شانی) می توانیم به عنوان منبع غنی از ویتامین C نام ببریم. ویتامین C موجود در این میوه ی پرطرفدارموجب تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر انواع بیماری ها و ناراحتی ها می شود، همچنین می تواند سطح گلبولهای سفید خون را افزایش دهد.
مصرف انگور سیاه و آب انگور هم برای سرعت بخشیدن به بهبودی پس از بیماری توصیه می شود. آب انگور باعث تقویت عضلات نیز می شود.
به گفته ی متخصصین طب سنتی، انگور سیاه (انگور شانی) به دلیل داشتن مواد معدنی و آنتی اکسیدان های بسیار برای درمان بیماری های سل، یبوست، بواسیر و سیاه سرفه اثر شفابخش دارد.
مشکلات کبد
مصرف آب انگور خصوصا انگور شانی تازه، برای کسانی که دچار نارسایی کبد هستند بسیار مفید است. زیرا عمل ذخیرهسازی قند در کبد را سریع می کند وهمچنین به دفع قندها از کیسه صفرا کمک می کند. آب انگورباعث تقویت کبد می شود.
ورم کلیه
آب انگور تازه، نوشیدنی خوبی برای بیماران مبتلا به نفریت (ورم کلیه) است زیرا ادرار آور است.
درمان
انواع انگوربه ویژه انگور سیاه سردشت، برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل ، روماتیسم، نقرس و سنگ کلیه میباشند، مفید است.
انگورشانی تازه، برای کسانی که از مسمومیت، عوارض فشار خون بالا و سوء هاضمه ، بیماری های پوستی ، جوش و اگزما رنج می برند مفید است.
درمان معده و روده
انگور سیاه وآب آن معده و روده را از مواد زائد و آلاینده ها پاک می کند.
درمان اضطراب
یکی دیگر از فواید مهم انگور شانی کاهش اضطراب، برطرف کردن استرس و کم کردن فشار عصبی است. پس به کسانی که از این مشکل رنج می برند خوردن انگور و همچنین نوشیدن آب انگور سیاه را پیشنهاد می کنیم.
فواید انگور سیاه در بارداری
از مهمترین فواید مصرف انگور سیاه در بارداری می توانیم به کاهش و رفع التهابات بدن، جلوگیری از بروزعفونت، کمک به رفع گرفتگی عضلات در این دوران اشاره کنیم. آب انگور تازه نیز به افزایش شیر مادران کمک می کند.
کمک به تقویت استخوان ها
نوشیدن آب انگور شانی تازه، باعث تقویت و استحکام استخوان ها می شود، در نتیجه تراکم استخوان ها افزایش می یابد. آب انگور سرشار از مواد معدنی مانند آهن ، کلسیم و منگنز است که نقش اساسی در حفظ سلامت استخوان ها را دارند.
ارزش غذایی انگور سیاه
به صورت کلی، ارزش غذایی انگور سیاه به ازای هر فنجان:
- حدود ۹۶ کالری
- ۱۶ گرم کربوهیدرات
- کمتر از ۱ گرم فیبر و چربی
- فاقد پروتئین
- ویتامین A
- ویتامین C
- کلسیم
- آهن
افزون بر این، انگور سیاه حاوی مقادیر زیادی از آنتیاکسیدانها، همچون آنتی سیونینها، تاننها و رزوراتول، میباشد. برخی از پزشکان عقیده دارند که آب انگور تازه نوعی شیر با منبع گیاهی است که مواد غذایی آن به مراتب بیشتر از شیر حیوانی است.
مویز، نوعی میوه است که با خشک کردن انگور بدست می آید. مویز به اصطلاح نوعی کشمش است که از انگور سلطنتی (انگور شانی) تهیه می شود.
تفاوت کشمش با مویز در نوع انگور بکار رفته است. به طوری که برای تهیه کشمش از انگور زرد و یا سبز استفاده می کنند اما برای تهیه مویز به انگور سیاه مرغوب و با دانه های درشت نیاز است. مویز از کشمش درشت تر است. برای تهیه ی مویز سعی کنید از بهترین انگور شانی استفاده کنید.
خواص مویز
- کمک به هضم غذا
- جلوگیری از بوی بد تنفس
- افزایش هوش جنین و آرامش اعصاب در دوران بارداری
- تامین انرژی
- تامین پروتئین روزانه
- درمان تب
- درمان اختلالات جنسی
- جلوگیری از پوسیدگی دندان
- کنترل گرسنگی
- درمان میگرن
شیره ی انگور سیاه چیست؟
در منابع طب سنتی ایران، شیره انگور را دبس یا دوشاب می نامند. ماهیت این غذا گرم و مرطوب است، و اکثر مردم می توانند از آن استفاده کنند. شیره انگورسیاه فرآوردهای با ارزش غذایی بالاست.
شیره ی انگور شانی، حاوی مقادیری ویتامین A ،B و C است و مصرف آن می تواند نیاز های بدن را برطرف کند.
شیره انگور دارای خاصیت ضد التهابی و نرمکنندگی است به کسانی که در فصل زمستان دچار گلو درد و سرفه های مزمن می شوند خوردن این نوع شیره توصیه می شود.
از دیگر فواید آن می توانیم به غلیظ شدن شیرمادر، و درمان بیماریهای طحال، افسردگی و عصبانیت، صرع، کهیر، تپش قلب، یرقان اشاره کنیم.
کلام آخر
به همه ی شما عزیزان مصرف انگور سیاه سردشت یا بهتر است بگوییم طلای سیاه این منطقه ی خوش آب و هوا را به جای خوردن داروهای شیمیایی توصیه می کنیم، با خوردن این میوه ی آبدار سلامت خود را تضمین کنید.
دیگه یواش یواش فصل برداشت انگور سیاه سردشت میرسه و نزدیک شدیم. حتما ازتون تهیه می کنم.
من گرفتم خشک کردم خیلی خاصیت داره
این انگور شفابخش است درسردشت مهد انگورشانی است و در راه اصلی شهرستان ایلخچی در داخل نیسان میفروشند توصیه میکنم قبل ازخوردن این انگوربدن خودراچک اپ کنید بعد صدتا دویست کیلو روزانه نیم کیلو تا یک کیلو بخورید بعد چک اپ کنید. ببینید معجزه میکند درصمن دانه دارش رو بخرید و دانه هارو با دندان پودرکنید بخورید روغن هسته انگور خیلی مفید است.سپاس