تغذیه سالم

خواص گردو برای کبد چرب

کبد بزرگترین اندام موجود در بین مهره داران به شمار می رود. کبد به عنوان مهمترین بخش بدن تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. بعد از پوست، کبد دومین عضو بزرگ بدن و بزرگترین اندام داخلی بدن انسان محسوب می‌شود. در این نوشته می خواهیم شما را با نقش کبد در بدن انسان و سایر بیماری های مربوط به کبد و تاثیر مصرف گردو برای کبد چرب بیشتر آشنا کنیم.

کبد چیست و چه نقشی دارد؟

کبد یا جگر (Liver) یکی از بزرگترین اندام های بدن است که عملکردهای مهم متابولیکی بسیاری دارد. کبد مواد مغذی موجود در رژیم های غذایی ما را به موادی تبدیل می کند که بدن بتواند از آنها استفاده کند.  همچنین کبد انرژی لازم برای عملکرد سلول ها را تأمین می کند. جگر یا کبد مواد سمی را گرفته و آنها را به مواد بی ضرر تبدیل می کند یا از آزاد شدن آنها در بدن جلوگیری می کند.

کبد به عنوان عظیم ترین بخش بدن وظیفه ی پاکسازی بدن را بر عهده دارد. رنگ کبد قهوه ای مایل به قرمز با بافتی لاستیکی است. کبد (Liver) همانند یک فیلتر، وظیفه ی تصفیه و پاکسازی مواد زاید بدن را بر عهده دارد. نقش کبد به عنوان بخشی از سیستم گوارش شامل سم زدایی، سنتز پروتئین، تولید صفرا  و تولید مواد شیمیایی است که به هضم غذا کمک می کنند.

وزن کبد چقدر است؟

وزن کبد انسان حدود ۱.۴ کیلوگرم (۳.۱ پوند) است.

کبد در کدام قسمت بدن قرار دارد؟

این اندام در قسمت فوقانی شکم  در سمت راست و زیر دیافراگم دیده می شود. بیشتر فضای زیر دنده ها و مقداری فضای در قسمت فوقانی شکم را نیز اشغال می کند. شکل خارجی کبد شبیه مثلث است که از دو لوب نامساوی تشکیل شده است، در واقع لوب راست کبد اندازه بزرگتری نسبت به لوب سمت چپ دارد.

دو لوب کبد با نواری از بافت همبند جدا می شوند. یک لایه از بافت فیبری به نام کپسول Glisson’s قسمت خارجی کبد را می پوشاند. این کپسول بیشتر توسط پرده صفاق (غشایی که پوشش داخلی حفره شکم را تشکیل می دهد) پوشانده می شود. پرده صفاق کمک می کند تا کبد در جای خود قرار گیرد و از آسیب فیزیکی این اندام جلوگیری می کند.

خواص عسل برای کبد چرب

چه عواملی زمینه ی اختلال برای عملکرد کبد را فراهم می کنند؟

عوامل زیادی در بروز اختلالات و بیماری های مربوط به کبد دخیل هستند از جمله این موارد می توانیم به مصرف مشروبات الکلی، مصرف برخی داروها، مواد غذایی غیر بهداشتی و تغذیه ناسالم اشاره کنیم.

کبد چرب چیست؟

کبد چرب به استئاتوز کبدی نیز معروف است. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که چربی ها حدود ۱۰% از کل کبد را در بر گرفته باشند. در حالت عادی مقداری چربی در کبد وجود دارد اما اگر این میزان از حد مشخصی فراتر رود بیماری کبد چرب بوجود می آید. بیماری کبد چرب سلامتی انسان را به خطر می اندازد. در بیماری کبد چرب، بدن انسان مقدار زیادی چربی تولید می کند یا چربی های موجود در بدن به اندازه ی کافی مورد استفاده قرار نمی گیرند. تجمع بیش از حد چربی ها در کبد، باعث التهابات کبد می شوند که این التهابات زمینه ی بروز انواع زخم ها و نارسایی های کبد را فراهم می کنند.

دلایل بروز کبد چرب :

عوامل مختلفی نظیر چاقی، افزایش چربی خون، مصرف الکل، مصرف برخی داروها، کاهش سریع وزن، دیابت، مقاومت به انسولین، برخی از عفونت ها نظیر هپاتیت C، در ذخیره ی چربی های اضافه در سلول های کبد و بروز بیماری کبد چرب نقش دارند.

علائم بیماری کبد چرب :

بیماری کبد چرب به بیماری خاموش شهرت دارد چون در بیشتر موارد علامت خاصی ندارد و ممکن است فرد مبتلا تا مدتها از بیماری خود بی خبر باشد.

تاثیر گردو برای کبد چرب
تاثیر گردو برای کبد چرب

خواص گردو برای کبد:

از بین انواع مغزها، گردو برای کاهش بیماری های مربوط به کبد از جمله کبد چرب  بسیار مفید و اثر بخش است، زیرا گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ و همچنین آنتی اکسیدان های پلی فنول است. مغز گردو با سم زدایی از آمونیاک، کبد شما را به طور طبیعی پاک می کند.

خواص گردو برای بیماری کبد چرب:

همه ی ما می دانیم که پیشگیری بهتر از درمان است پس بهتر است برای جلوگیری از انواع بیماری ها و خصوصا بیماری شایع کبد چرب و عوارض احتمالی آن، سبک زندگی و تغذیه سالم  را انتخاب کنیم. گردو در سلامتی بسیاری از اندام‌های بدن از جمله مغز، قلب و استخوان‌ها تاثیر بسزایی دارد. کبد نیز به عنوان بزرگترین غده بدن که در فعالیت های سوخت و ساز نقش موثری دارد بسیار حائز اهمیت است.

خواص بره موم برای کبد

گردو چگونه کبد را از خطر ابتلا به بیماری کبد چرب حفظ می کند؟

همانطور که قبلا اشاره کردیم گردو سرشار از مواد معدنی و اسیدآمینه های ضروری برای بدن می باشد. برای نمونه اسید امینه ی آرژنین موجود در مغز گردو در پاکسازی و سم زدایی کبد نقش دارد و موجب عملکرد بهتر کبد می شود. همچنین وجود مقدار فراوان ویتامین E در گردو سلامت کبد را تضمین می کند و احتمال ابتلا به بیماری های کبد که به دلیل چاقی و افزایش وزن بروز می کنند را کاهش می دهد.

لازم به ذکر است که پلی فنول‌هایی که در مغز گردو وجود دارند از آسیب هایی که ممکن است  توسط دی- گلاکتوزامین و تتراکلراید کربن به کبد وارد شوند به راحتی پیشگیری می کنند. در حقیقت امگا ۳ و گلوتاتیون موجود در مغز گردو وظیفه ی سم زدایی و پاکسازی کبد را بر عهده دارند.

سریعترین راه برای درمان کبد چرب چیست؟

کاهش وزن، افزایش تحرک بدنی، کاهش قند، داشتن رژیم غذایی سالم، تغیر شیوه زندگی و نوشیدن قهوه برخی از راه هایی هستند که می توانند به بهبود علائم مرتبط با بیماری کبد چرب کمک کنند.

آیا گردو برای سم زدایی کبد مفید است؟

در جواب این سوال با قاطعیت می توانیم بگوییم بله ! زیرا آرژنین، اسید آمینه و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در گردو، آن را به یک ماده سم زدای قوی  تبدیل می کنند.

برای درمان بیماری های کبد خوردن چه تعداد گردو در روز مجاز است؟

کالری گردو نیز بسیار بالا است. بنابراین، باید مراقب تعداد گردوی مصرفی خود در روز باشید. خوردن هفت تا ده عدد گردو در طول روز سالم است و هیچ گونه ناراحتی ایجاد نمی کند.

نکته پایانی:

سریعترین و بهترین راه برای جلوگیری از بروز بیماری های مربوط به کبد، تغییر سبک زندگی و برنامه ی عذایی است. شما می توانید با قرار دادن مصرف آجیل به ویژه مغز گردو در برنامه ی روزانه ی خود از بسیاری از بیماری ها جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا