تغذیه سالم

خواص مویز برای دیابت

امروزه به دلیل افزایش میزان ابتلا به دیابت، این بیماری به یکی از شایع ترین بیماری ها تبدیل شده است و بخش زیادی از جمعیت جهان از آن رنج می برند یا در معرض ابتلا به آن هستند. این بیماری به دلیل اختلال در جذب برخی از قندها ایجاد می شود. روش های مختلفی برای کاهش و کنترل علائم دیابت وجود دارد. ما در این مقاله می خواهیم شما را با خواص مویز برای دیابت و رابطه مویز و دیابت آشنا کنیم.

دیابت چیست؟

دیابت یک بیماری مزمن است که در آن بدن نمی تواند گلوکز (گلوکز نوعی قند است که افزایش آن در خون، قند خون را کاهش می دهد) را استفاده یا ذخیره کند. یا به عبارتی دیگر بیماری است که در اثر اختلال در جذب برخی از قندها بوجود می آید. استفاده از کشمش و مویز یکی از بهترین راه های کنترل دیابت است.

مویز چیست؟

مویز یک نوع میوه ی خشک، با طعم شیرین است که از خشک کردن انگور شاهانی (انگور سیاه) بدست می آید. مویز دارای خواص بیشماری است و در درمان بخش عظیمی از بیماری ها از جمله دیابت نقش موثری دارد.

آیا مویز برای دیابت خوب است؟

بیشترین قند موجود در مویز سیاه نوعی فروکتوز است که برای جذب بدن به انسولین نیاز ندارد. به همین دلیل از مدت ها قبل مصرف کشمش و مویز سیاه به جای قند، روشی رایج به ویژه دربین بیماران دیابتی بوده است. پس اگر افراد مبتلا به دیابت در مصرف مویز سیاه زیاده روی نکنند می تواند از آن استفاده کنند باشد و به درمان بیماری خود کمک کنند.

میوه خشک و خواص آن

آیا مصرف مویز برای بیماران دیابتی مضر است؟

مویز دارای مواد معدنی فراوانی از جمله عنصر کروم است که باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود. اگرچه انگور و فرآورده‌های آن از جمله کشمش و مویز حاوی فلز کروم و قند فروکتوز هستند، اما به مقدار کم یا زیاد، قندهای دی‌ساکارید نیز دارند که می‌تواند برای افراد دیابتی ایجاد مشکل کند. توصیه ی ما به بیماران دیابتی این است که حتما قبل از مصرف مویز با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

فرآورده‌های انگور بویژه مویز و کشمش، از کالری بسیار بالایی دارند در نتیجه زیاده روی در مصرف آنها می‌تواند موجب چاقی و افزایش وزن در افراد شود.

عوارض زیاده روی در مصرف مویز در طول دوران بارداری:

مصرف بیش از اندازه ی مویز همانند هر چیز دیگری دارای عوارض خاص خود است. زیاده روی در مصرف مویز در طول دوران حاملگی می تواند سطح قند خون را افزایش دهد و باعث بروز دیابت در بارداری شود. همچنین زیاده روی در مصرف آن احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را در مادر و نوزاد افزایش می‌دهد.

سخن آخر:

از اصلی ترین دلایل مصرف مویز سیاه و کشمش به جای قند همراه چای، در بیماران مبتلا به دیابت وجود قند فروکتوز و عنصر کروم در فراورده های انگور است، زیرا فروکتوز برای جذب بدن به انسولین نیاز ندارد و عنصر کروم نیز باعث کاهش قند خون می شود. امیدواریم که ارتباط مویز و دیابت رو درک کرده باشید و با خواص مویز برای دیابت آشنا شده باشید.

جلوگیری از پیری زودهنگام با 21 عدد از این میوه خشک! جوان شوید

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا